Управа за Аграрна плаћања објавила je измене правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа.
Најважније измене односе се на:
- Сектор јаја - Прерађивачи у сектору јаја могу да остваре ИПАРД подстицај уколико на крају инвестиције имају објекат за израду производа од јаја који испуњава ветеринарско-санитарне, односно опште и посебне услове за хигијену хране животињског порекла и који је уписан у Регистар одобрених објеката у складу са прописима којима се уређује ветеринарство.
- Сектор грожђа - Произвођачи вина који аплицирају за ИПАРД подстицаје треба да имају и сопствену производњу грожђа и да пре подношења захтева за ИПАРД буду уписани у Виноградарски регистар у складу са законом којим се уређује вино. Такође, утврђен могући капацитетет годишње производње вина треба да се креће у границама од 20.000 до 1.000.000 литара.”
Нема коментара:
Постави коментар