петак, 25. јануар 2019.

Прво решење о исплати ИПАРД подстицаја и нова решења за тракторе



Данас је уручено прво решење о одобравању исплате средстава из ИПАРД програма. Протекле недеље су уручена Решења о одобравању пројеката за набавку новог трактора за стотинак пољопривредних произвођача Управа за аграрна плаћања међу којима су и пројекти консултантске куће "SIM CERT".

Решење о ИСПЛАТИ је уручено пољопривредном произвођачу Драгиши Ковачевићу из места код Руме. Решење је уручио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем.

Министар Недимовић је истакао да су ово прве европске паре које српски пољопривредници, односно које грађани добијају директно, док су до сада средства из ЕУ ишла преко институција у инфраструктуру.

Одобрени захтеви везани су за све секторе пољопривредне производње и поднети су на Први Јавни позив за набавку нове опреме и механизације у оквиру ИПАРД Мере 1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава. Исплату ИПАРД подстицаја за набављену пољопривредну механизацију очекује још осам пољопривредника којима су решења уручена у просторијама Управе за аграрна плаћања на Новом Београду. 


Нема коментара:

Постави коментар