уторак, 23. октобар 2018.

Објављене нове измене правилника за Меру 1 ИПАРД програма !



Министарство пољопривреде објавило je измене правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

Најважније измене односе се:
  • на посебне услове за остваривање права на одобравање пројекта у сектору воћа, где ће се услов по питању површине под засадима испуњавати на крају инвестиције(мин. 2 ха за јагодичасто / бобичасто воће)., а не приликом подношења захтева за одобравање пројекта како је до сада био случај. 
  • у прихватљиве трошкове биће укључени и трошкови превоза и монтаже
  • подстицаји ће моћи да се остваре и за производњу садног материјала воћа и матичњака воћа
  • инвестиције везане за набаку опреме на које се мoже конкурисати без употребне дозволе али је неопходно да се има грађевинска дозвола или решење за извођење радова.
  • водна дозвола више није неопходна за инвестиције у системе за наводњавање
  • додате су инвестиције за изградњу и опремање објеката  за производњу родитељског јата кокошака тешког типа
Правилник о изменама и допунама правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава објављен је у „Службеном гласнику РС”, број 78/18 од 19. октобра 2018. годинe.

Правилник о изменама и допунама Правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава можете преузети на званичним интернет страницама Министарства – http://www.minpolj.gov.rs/ipard-program-2014-2020/ и Управе за аграрна плаћања – http://uap.gov.rs/mera-1-investicije-u-fizicku-imovinu-poljoprivrednih-gazdinstava/.

Нема коментара:

Постави коментар