среда, 15. август 2018.

Више захтева него новца за тракторе из ИПАРДА - Могуће рангирање или проширење буџета


До краја године почеће расподела за тракторе из ИПАРД програма, при чему је пристигло више захтева него што има средстава намењених овом позиву. У току је разматрање како да се пребаци вишак пара са других позиција како би се исплатили сви поднети захтеви за набавку трактора.

Паре из претприступних фондова ЕУ за развој села, намењене за куповину трактора још нису подељене. Према незваничним информацијама, пристигло је више захтева него што је средстава, па се сада разматра како да се прерасподели новац који је на располагању.
Пољопривредници су до 26. фебруара подносили папире за одобравање права на подстицаје, а пристигло је 393 захтева. За набавку трактора намењено је 4,65 милиона евра.
“Договарамо се са представницима ЕУ како да пребацимо вишак пара са неких других позиција како бисмо могли да исплатимо све захтеве за набавку трактора” – каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Уколико се то не догоди, направиће се ранг-листа и почеће расподела. До краја године расподела ће свакако бити завршена.

2 коментара:

  1. Kad se moze ocekivati sledeci rok za konkurisanje za kupovinu novih traktora preko IPARD fondova?

    ОдговориИзбриши
  2. Sledeći poziv se po informacijama iz Ministarstva poljoprivrede očekuje do kraja leta 2018.godine .

    ОдговориИзбриши