понедељак, 25. децембар 2017.

Данас расписан први јавни позив за ИПАРД донације за опрему и механизацију !!!


Министарство пољопривреде данас је расписало први јавни позив за ИПАРД бесповратна средства који се односи на  инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава – МЕРА 1.

Рок за подношење конкурсне документације за куповину нове механизације и опреме је од 25. децембра 2017. године до 26. фебруара 2018. године.

Јавни позив за куповину нових трактора биће расписан 4. јануара 2018. године, а рок за подношење захтева биће од тог дана до 26. фебруара 2018. године.

Висина подстицаја је од 60 одсто до 80 одсто, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник, да ли се пољопривредно газдинство налази у планинском подручју и да ли се инвестиција односи на управљање отпадом и отпадним водама.

Обухваћени су сектори млека, меса, воћа и поврћа и остали усеви (одређене врсте житарица и индустријског биља).

Износ бесповратних средстава у сектору воћа, поврћа и сектору осталих усева је од 5.000 до 700.000 евра, а за сектор млека и сектор меса од 5.000 до 1.000.000 евра.

Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава у набавку нове опреме, машина и механизације је објављен на сајту Управе за аграрна плаћања у делу ИПАРД II па у наставку Јавни позиви.


Извор: Министарство пољопривреде,шумарства и водопривреде

3 коментара: