петак, 3. август 2018.

О ИПАРД-у на Kонференцији „Шта једемо?“ у хотелу “Хилтон” у Београду



На трећој међународној конференцији о безбедности хране и пића „Шта једемо?“, која је одржана 31. маја у хотелу “Хилтон” у Београду, у организацији сертификационог и контролног тела ТМС ЦЕЕ, Владан Николић , консултант куће СИМ ЦЕРТ, отварајући конференцију изнео је преглед ситуације у области безбедности хране у Србији данас и истакао је да је она у европским оквирима.

Панелисти су изнели презентације са значајним подацима и најновијим сазнањима о трендовима у ИФС сертификацији, контроли безбедности алуамбалаже, дизајнираној храни животињског порекла, значају интегритета сертификата, опасностима у храни и како их спречити, органском шећеру, одбрани од превара у храни, квалитету сировог млека, квалитету пијаћих вода у 21. веку, значају уноса селена у организам, као и о програму ИПАРД.

На конференцији ће бити презентована најновија дешавања у примарној и органској производњи, као и прехрамбеној индустрији у Европи и Србији, уз конкретне предлоге решења за најчешће проблеме произвођача, прерађивача и учесника у промету хране. 

Нема коментара:

Постави коментар